VÂLCEA. Trei bărbați și o femeie prinși în flagrant cu articole pirotehnice pe care le comercializau fără drept

În perioada 15-17 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi Şi Substanţe Periculoase Vâlcea au…

În perioada 15-17 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi Şi Substanţe Periculoase Vâlcea au desfăşurat activităţi în baza planului de acţiune „PIROTEHNIC 2023”, pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice.

Astfel, în urma activităților efectuate, polițiștii au depistat în flagrant delict 3 persoane, respectiv un bărbat de 32 de ani din municipiul Râmnicu Vâlcea, o femeie de 48 de ani din municipiul Drăgășani și un bărbat de 36 de ani din orașul Bălcești care comercializau, fără drept, articole pirotehnice, aproximativ 150 de kg, din categoriile P1 și F2.

Articolele pirotehnice deținute fără drept au fost ridicate, în vederea confiscării, iar în cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de efectuare de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, conform prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Totodată, la data de 17 decembrie a.c., polițistii Secției nr. 9 Pietrari, împreună cu cei de la Poliția orașului Horezu au mai depistat în flagrant delict, un bărbat de 47 de ani, din comuna Mihăești, în timp ce oferea spre comercializare articole pirotehnice, fără drept, în localitatea Pietrari.

Polițiștii au indisponibilizat 8500 bucăţi de articole pirotehnice din categoria P1 și F2 și au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept.