UPDATE. Trei braconieri au picat, seara trecută, în “plasa” polițiștilor

În seara zilei de 19 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Protecția Fondului Forestier…

În seara zilei de 19 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol au organizat și desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol.

În urma verificărilor efectuate, au fost depistați în flagrant, în localitatea Orlești, 3 bărbați din municipiul Drăgășani, care pescuiau ilegal și cu unelte neautorizate pe râul Olt.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nedeținerea licenței/autorizației de pescuit pentru nave și ambarcațiuni și pescuitul cu ostia, sulița, țepoaica și cu orice alte unelte înțepătoare sau agățătoare, prin greblare sau harponare, infracțiuni prevăzute de art. 64 lit. a din O.U.G. nr. 23/2008 modificată, privind pescuitul și acvacultura.

De asemenea, conform art. 66 din O.U.G 23/2008, au fost confiscate următoarele bunuri: 15 plase de pescuit și cantitatea de 67 kg de pește din specia crap, caras, șalău, bunuri cu o valoare de aproximativ 12.500 lei.