VÂLCEA. S-a ales cu dosar penal pentru 1,2 metri cubi de lemne, în valoare de 150 de lei

Da, ați citit bine! Lemne în valoare de 150 de lei transporta cu tractorul un…

Da, ați citit bine! Lemne în valoare de 150 de lei transporta cu tractorul un bărbat din Vâlcea, în momentul în care a fost oprit de polițiștii din Bărbătești. Se taie păduri întregi în județul nostru, dar oamenii legii nu-i prind decât pe amărâții care vor să își încălzească locuințele cu câteva vreascuri. Bărbatul s-a ales, în prag de sărbători, și cu o amendă de 1000 de lei și cu dosar penal. Citiți mai jos comunicatul IPJ Vâlcea:

La data de 20 decembrie a.c., polițiștii Secției nr. 9 Pietrari au depistat pe un drumcomunal din localitatea Bărbătești, un bărbat de 48 de ani, din localitate în timp ce conducea un tractor care tracta o remorcă și transporta material lemnos, de esență arin.

În urma controlului pe care polițiștii l-au efectuat, s-a stabilit că, pentru întreaga cantitate de lemn transportată, nu au fost emise documente de proveniență și de transport.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că tractorul agricol și remorca sunt neînmatriculate sau neînregistrate.

În urma inventarierii cantității de material lemnos, a rezultat cantitatea de 1,2 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de 150 lei.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru transportul cantității de material lemnos fără documente de proveniență.

De asemenea, polițiștii au dispus și măsura complementară de confiscare a lemnului transportat, care a fost predat Ocolului Silvic Horezu.

În cauză a fost întocmit și dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui tractor neînmatriculat sau neînregistrat și tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate”.