Taxele și impozitele din Râmnicu Vâlcea, majorate în 2024 cu rata inflației (13,8%)

Municipalitatea anunță că, pentru al patrulea an consecutiv, la Râmnicu Vâlcea, nivelul taxelor și impozitelor nu…

Municipalitatea anunță că, pentru al patrulea an consecutiv, la Râmnicu Vâlcea, nivelul taxelor și impozitelor nu va fi majorat în 2024. Singurele influențe pentru anul viitor (prinse în HCL nr. 369 adoptată în ultima ședință de Consiliu Local) provin din obligativitatea impusă de lege tuturor primăriilor de indexare a unora dintre impozite cu indicele de inflație de 13,8%.

Taxele și impozitele locale pentru 2024 vor putea fi plătite nu doar la sediul Direcției Economico-Financiare de la Arenele ”Traian”, ci și în alte patru puncte de încasare din oraș: sediul Primăriei municipiului din strada General Magheru nr. 25 (clădirea ”Socom”), sediul Direcţiei de Dezvoltare Locală din bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 15 (”Casa Căsătoriilor”), sediul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor de la etajul 3 al River Plaza Mall, precum și la casieria de la Stadionul Municipal din splaiul Independenţei; începând cu 15 ianuarie, impozitele și taxele locale vor putea fi achitate și la punctele de încasare din cartierele Nord (în Piața Nord) și din Ostroveni (strada I.C. Brătianu, lângă Clubul Pensionarilor). Totodată, sunt puse la dispoziţie mai multe modalităţi de plată on-line – secţiunea ”Servicii electronice” de pe site-ul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea la adresa www.primariavl.ro, site-ul Direcţiei Economico-Financiare locale www.taxermvl.ro, portalul ghiseul.ro sau aplicația mobilă VâlceaOnline, la care se adaugă și terminalul selfpay amplasat în galeria comercială a centrului Shopping City.

Și în acest an, printre facilităţile oferite contribuabililor se numără bonificaţia de 10% pentru plata integrală, până la 31 martie inclusiv, a impozitelor pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport datorate de către persoanele fizice şi juridice.