FOTO. Sinucidere în zona Barajului Nord. Bărbatul a murit la spital…

UPDATE: Deși a răspuns manevrelor de resuscitare efectuate de echipajele de intervenție și s-a reușit…

UPDATE: Deși a răspuns manevrelor de resuscitare efectuate de echipajele de intervenție și s-a reușit transferul la UPU Vâlcea, bărbatul nu a supraviețuit. El a murit la spital.

…………..

Intervenție dificilă a pompierilor ISU Vâlcea pentru salvarea unei persoane din râul Olt, amonte de barajul din zona Nord a municipiului Râmnicu Vâlcea. Bărbatul în vârstă de 69 de ani, din Nicolae Bălcescu, a încercat să se sinucidă, aruncându-se în râu. Echipajele medicale l-au resuscitat minute în șir după ce pompierii au reușit să-l scoată din apă, iar din fericire a răspuns manevrele fiind ulterior transportat la spital.

“Pompierii militari vâlceni au intervenit, cu puțin timp în urmă, cu 2 autospeciale de intervenție și o barcă, pentru salvarea unei persoane căzută in râul Olt. La locul evenimentului a fost directionata și o ambulanță SAJ, cu medic.
Persoana a fost extrasă cu celeritate de către echipajele de salvatori și predată echipajului SAJ care a aplicat manevre de resuscitare. Intervenția s-a desfășurat în condiții foarte dificile și riscante, deoarece nu s-a putut ajunge cu barcă, pompierii fiind nevoiți să improvizeze și să salveze persoana din apa foarte rece cu ajutorul echipamentelor din dotarea autospecialelor.
Persoana a început să prezinte funcții vitale și a fost transportată la UPU Vâlcea de către echipajul SAJ” – informează ISU Vâlcea.