FOTO | TRAGEDIE. O persoană a murit într-un incendiu la Orlești

UPDATE: Până la stingerea incendiului, au ars structura din lemn a unui fânar în suprafață…

UPDATE: Până la stingerea incendiului, au ars structura din lemn a unui fânar în suprafață de aproximativ 40 de mp, în proporție de circa 50%, cu învelitoare din placi azbociment și anexe gospodărești însumând aproximativ 180 de mp și bunurile din acestea, precum și 2 m cubi de lemn.
Cauza probabilă: coș de fum amplasat necorespunzător fața de materiale combustibile.

Un bărbat a fost găsit mort de pompierii care încercau să stingă flăcările într-o gospodărie cuprinsă de flăcări. Tragedia a avut loc în comuna Orlești, angajații ISU Vâlcea intervening cu 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD, din cadrul Detașamentului de Pompieri Drăgășani.
“La sosirea echipajelor operative, incendiul se manifesta cu flacără deschisă, la anexele gospodărești, amenințând să se extindă la casa de locuit. Intervenția pompierilor este îngreunată de vântul puternic și de prezența unei linii de înaltă tensiune în proximitatea gospodăriei. Se acționează cu prioritate pentru căutarea-salvarea eventualelor persoane surprinse de incendiu, protejarea și salvarea casei de locuit, concomitent cu localizarea și lichidarea incendiului. Din nefericire, la scurt timp după sosirea pompierilor militari și începerea operațiunilor de căutare-salvare, a fost identificată o victimă, de sex masculin, decedată.
Incendiul este localizat. Se continuă acțiunile de stingere pentru lichidarea acestuia” – a anunțat ISU Vâlcea, în urmă cu câteva momente.