FOTO/VIDEO. Case din Oteșani, în pericol. Incendiu pe 130 de hectare de teren

Un nou incendiu de vegetație de amploare pe raza județului Vâlcea. După ce noaptea trecută…

Un nou incendiu de vegetație de amploare pe raza județului Vâlcea. După ce noaptea trecută pompierii vâlceni s-au luptat cu flăcările la Scundu și Ionești, azi au intervenit alte opt incendii de vegetație (Oteșani, Prundeni, Ocnele Mari, Bălcești, Sinești, Berbești, Budești și Racovița). Cel mai mare este la Oteșani, acolo unde flăcările se manifestă pe 130 de hectare de teren și se apropie de casele oamenilor. Intervențiile pompierilor sunt îngreunate de vântul puternic, suprafețele mari și de terenul accidentat (nu peste tot se poate acționa cu autospecialele, se intervine pedestru, cu mijloace din dotare).

“Intervenim cu efective suplimentare, la incendiul de vegetație uscată care se manifestă pe teritoriul comunei Oteșani. Sunt concentrați 20 de pompieri militari, cu 5 mijloace tehnice de intervenție. (…) Echipajele de pompieri au protejat, pana în acest moment, 19 gospodării (13 locuite și 6 nelocuite). Suprafata afectată este de aproximativ 130 de ha. Misiune în dinamică” – precizează căpitanul Sorin Albinaru, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.

Pentru a face față numărului imens de incendii, conducerea ISU Vâlcea a chemat întregul personal din turele libere de la Stația Govora.