VIDEO. Încep lucrările de modernizare a mini-centurii ocolitoare a Râmnicului

Un nou drum va fi reabilitata și modernizat de Consiliul Județean Vâlcea, numai că acesta…

Un nou drum va fi reabilitata și modernizat de Consiliul Județean Vâlcea, numai că acesta este extrem de important pentru decongestionarea traficului de pe DN 7. După cum bine se știe, pe acest drum național sunt la ordinea zilei blocajele rutiere, iar nervii șoferilor sunt greu puși la încercare. Iată însă că președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, a luat decizia de a moderniza DJ 703 L, pe porțiunea Călimănești – Râmnicu Vâlcea. Adică va ceea o variantă optimă de ocolire a DN 7. Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor a fost semnat azi, 19 februarie 2024.

“Drumul, în lungime de cca 12 km, porneşte din orașul Călimănești – Jiblea Veche (DJ 703G) și se continuă pe teritoriul comunei Dăești, până în satul Fedeleșoiu, la intersecția cu DJ 703F.

Valoarea contractului de proiectare și execuție a lucrărilor este de 32.876.211,41 lei (cca 6,6 milioane euro), finanțarea fiind asigurată prin PNI „Anghel Saligny” și din buget local. Trei luni va dura proiectarea și 24 de luni execuția lucrărilor.

Prin proiect, pe lângă asfaltarea platformei drumului, se vor reabilita cele 7 poduri aflate pe traseu, se vor amenaja podețe de acces către proprietăți, rigole betonate și altele, astfel încât să avem un drum modern, de la un capăt la altul.

Îi urez spor la treabă constructorului, iar vâlcenilor din această zonă le cerem scuze anticipat pentru disconfortul creat de execuția lucrărilor” – a declarat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.