La Mateești, primarul investește în modernizarea, digitalizarea și dotarea școlii

O școală modernă, digitalizată și dotată vor avea copiii din Mateești după ce administrația publică…

O școală modernă, digitalizată și dotată vor avea copiii din Mateești după ce administrația publică locală va implementa toate proiectele pe care primarul Cosmin Anghelescu le are în plan. Unul dintre aceste proiecte este deja într-un stadiu avansat de realizare. Este vorba despre eficientizarea energetică a clădirile Școlii Generale și Grădiniței din Mateești, ce presupune lucrări la sistemul de instalație electrică, la sistemul de iluminat public, precum și schimbarea acoperișului și montarea de panouri fotovoltaice, dar și finisajele interioare. De asemenea, primarul Anghelescu a dat startul și unor lucrări în curtea școlii, fiind vorba de amenajarea unei parcări și montarea unor pavele. Proiectul va fi finalizat în maximum două luni și jumătate.

“Cu pași repezi ne-apropiem de încheierea lucrărilor de renovare a Școlii Gimnaziale din Mateești. Se pun la punct ultimele finisaje în corpul mic. S-a lucrat în ritm alert pentru că am dorit să reducem cât de mult disconfortul creat școlarilor și cadrelor didactice. Le mulțumesc tuturor celor implicați în realizarea acestui proiect de anvergură, din fondurile PNRR accesate anul trecut. Fie ca acest proiect să fie punct de reper pentru toate cele care se vor încheia în următoarea perioadă. Sănătate și Doamne ajută!” – spune primarul comunei Mateești, Cosmin Anghelescu.

Școala SMART de la Mateești

Un alt obiectiv de investiții ce a fost deja implementat este cel legat de digitalizarea sistemului educațional din Mateești. Unitatea de învățământ a fost deja dotată cu table inteligente, tablete și laptopuri, astfel încât elevii să aibă aceleași facilități și condiții ca și cei de la oraș. Ba mai mult, primarul Cosmin Anghelescu ne-a mărturisit că a mai depus un proiect prin PNRR privind dotarea școlii cu mobilier și echipamente TIC a sălilor de curs; dotarea unui laborator de informatică; înființarea unui laborator multidisciplinar; înființarea unui cabinet școlar multidisciplinar – grădinița; înființarea unui cabinet de asistență psihopedagogică; dotare cu echipamente sportive. Valoarea proiectului ce va fi implementat în curând se ridică la peste 1 milion lei.