VIDEO. S-a semnat contractul pentru „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Centrului Andreea”. Proiect de 3,3 milioane de euro

S-a semnat contractul pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Centrului Andreea”, un obiectiv de investiții…

S-a semnat contractul pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Centrului Andreea”, un obiectiv de investiții aprobat spre finanțare prin Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027. Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, s-a întâlnit cu reprezentanții ADR S-V Oltenia, pentru finalizarea procedurilor.

“Proiectul, cu o valoare de cca 3,3 milioane euro, ne ajută să ne menținem poziția de campion în regiune la contractele semnate pe fonduri europene. Investiția vizează reabilitarea termică a clădirii Centrului Andreea, în care își desfășoară activitatea Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Băbeni, ai cărui beneficiari sunt 123 de copii cu dizabilități.

Lucrările presupun anveloparea clădirii, schimbarea tâmplăriei exterioare, a rețelelor electrice, sanitare și termice. Prin proiect vor mai fi montate și panouri fotovoltaice, un sistem de ventilare a clădirii cu recuperatoare de căldură, instalații de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu, instalații de tip PDA – paratrăsnet cu dispozitiv de amorsare, lămpi cu LED etc.

Într-un viitor apropiat, în curtea acestui centru, vom avea și prima școală verde, construită de CJ Vâlcea pentru învățământul special din județ, proiect cu o valoare de 9,5 milioane euro.

Preocuparea noastră pentru educația tinerilor vâlceni, indiferent de categoria socială din care fac parte, va fi una permanentă și vom căuta mereu proiecte care să le ofere condiții optime pentru dezvoltarea lor” – precizează Constantin Rădulescu.