MASCAȚII au DESCINS la HOȚII de LEMNE din VÂLCEA. Doi bărbați încătușați…

Percheziții domiciliare ieri, 4 martie a.c., efectuate de polițiștii Secției nr. 11 Poliție Rurală Zătreni, sub supravegherea…

Percheziții domiciliare ieri, 4 martie a.c., efectuate de polițiștii Secției nr. 11 Poliție Rurală Zătreni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălcești. Descinderile au avut loc în comuna Grădiștea, într-un dosar privind infracțiuni la regimul silvic. Două persoane au fost încătușate, fiind bănuite că au tăiat arbori fără drept din fondul forestier al comunei.

Din cercetări a reieșit faptul că, în luna februarie 2024, mai multe persoane ar fi tăiat, fără drept, și ar fi sustras arbori din fondul forestier aflat pe raza comunei Grădiștea. În urma percheziției efectuate la domiciliul unui bărbat de 25 de ani, din localitatea Grădiștea, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea confiscării, cantitatea de 2.3 metri cubi de material lemnos, precum și mai multe fierăstraie electrice.

Totodată, bărbatul a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice cu amendă în valoare de 3.000 de lei, fiind dispusă și confiscarea cantităţii de 2.3 metri cubi material lemnos, diverse specii și sortimente. În baza probatoriului administrat în cauză, față de doi bărbați, de 25 și 36 de ani, a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale a celor 2 bărbați, în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, fapte prevăzute și pedepsite de Legea 46/2008 privind Codul silvic” – se arată într-un comunicat de presă al Poliției Vâlcea.