FOTO/UPDATE. Persoane surprinse de un mal de pământ într-o comună din Vâlcea

UPDATE 2: Victima care era acoperită în totalitate de pământ a fost extrasă de pompierii…

UPDATE 2: Victima care era acoperită în totalitate de pământ a fost extrasă de pompierii militari. Din fericire, echipajele ISU Vâlcea au reacționat exemplar și au reușit salvarea bărbatului, care a fost scos conștient și cooperant, ulterior fiind predat echipajelor medicale prezente la fața locului.

UPDATE: Din câte se pare există trei victime la fața locului. Un bărbat cu atac de panică și stare de rău, iar un altul care a fost transportat la spital cu un traumatism toracic sever. Cea de-a treia victimă este îngropată la 2 metri sub malul de pământ. Din informațiile pe care le avem, s-a solicitat intervenția unui elicopter SMURD, însă nici Craiova și nici Sibiu nu au răspuns solicitărilor. Cei trei muncitori lucrau la canalizarea comunei Sinești, pe DJ 605A. Se fac cercetări la fața locului pentru a se stabili în ce condiții a avut loc acest accident de muncă.


Intervenție în plină desfășurare în comuna Sinești, acolo unde doi bărbați au fost surprinși de un mal de pământ. Una dintre persoane este acoperită total de pământ, în timp ce cea de-a doua doar până la brâu.

“Forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Drăgășani și Stației de Pompieri Grădiștea, cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o autospecială de descarcerare, un container multirisc, un autocamion cu materiale de construcții, o ambulanță SMURD și două ambulanțe SAJ, intervin în acest moment, pentru salvarea a două persoane, surprinse de un mal de pământ, în localitatea Sinești. În sprijin a fost trimis și containerul multirisc din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea. Echipajele operative sosite la locul evenimentului au constatat că o persoană este surprinsă până la brâu, iar cea de-a doua este acoperită complet.
Echipele de intervenție au reușit extragerea persoanei surprinsă pe jumătate de malul de pământ, pe care au predat-o, conștientă, echipajului SMURD. Se depun eforturi pentru extragerea celei de-a doua persoane.
Misiune în dinamică” – anunță purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Sorin Albinaru.