CRUZIME. Zeci de bovine înfometate la o fermă din Vâlcea. Polițiștii au luat măsuri…

Ferma ororilor în comuna Popești, acolo unde un bărbat și-a ținut animalele nemâncate și nebăute…

Ferma ororilor în comuna Popești, acolo unde un bărbat și-a ținut animalele nemâncate și nebăute apă. Este vorba despre 17 bovine, a căror stare de sănătate era precară în momentul în care polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Vâlcea au ajuns acolo. Fapta a fost sesizată ieri, 5 martie 2024, oamenii legii mergând acolo de îndată.

“În urma verificărilor efectuate de către polițiști, la fața locului a fost identificat proprietarul bovinelor, un bărbat 55 de ani, din localitate, stabilindu-se totodată faptul că animalele nu erau îngrijite în mod corespunzător, respectiv faptul că acestea nu beneficiau de suficientă hrană și apă.

Pentru neregulile constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 12.000 lei conform prevederilor Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor.

Totodată, a fost emis ordin de plasare în adăpost a aproximativ 17 bovine, care au fost transportate într-un Centru pentru Protecția Animalelor din județul Dolj” – a anunțat ISU Vâlcea.