VIDEO. PERCHEZIȚII la VÂLCEA, Argeș, București, Ilfov și Timiș. Persoane bănuite de evaziune fiscală

Polițiștii Serviciului de Investigarea a Criminalităţii Economice Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de…

Polițiștii Serviciului de Investigarea a Criminalităţii Economice Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au descins azi în mai multe locații din Argeș,Vâlcea, Timiș, București și Ilfov, punând în executare 23 de mandate. Cercetările se efectuează într-un dosar penal referitor la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Acțiunile au avut loc azi, 6 martie 2024, iar în județul Vâlcea a avut loc o singură percheziție, una în județul Timiș, trei în județul Argeș, 12 în județul Ilfov și șase în municipiul București. Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului a fost estimat, în această fază a cercetărilor, la 700.000 de lei.

“Din cercetările efectuate până în prezent au rezultat indicii că, din 2016 și până în prezent, patru cetățeni de origine chineză, în calitate de asociați și administrator ai unei societăți comerciale din municipiul București, ar fi evidențiat, în actele contabile și în alte documente legale, cheltuieli care nu aveau la bază operațiuni reale, reprezentând achiziții de bunuri și servicii de la 11 societăți comerciale.

De asemenea, în luna octombrie 2016, respectiv în luna aprilie 2017, societatea vizată ar fi omis să înregistreze în actele contabile veniturile obţinute în urma vânzării subevaluate a două bunuri imobile, situate în București și Ilfov, pentru a micșora baza impozabilă pentru taxele și impozitele datorate bugetului consolidat al statului.

7 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri, în baza mandatelor de aducere emise în cauză.

Activitățile de percheziție au fost desfășurate împreună cu polițiștii de investigare a criminalității economice din București, Vâlcea și Timiș și au beneficiat de sprijinul polițiștilor criminaliști, precum și de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și al luptătorilor Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale” – anunță IPJ Argeș.