ATENȚIE! Lidl retrage un produs posibil contaminat cu Salmonella

Compania Lidl a anunțat retragerea de la vînzare a unui lot de Nuggets cu pui,…

Compania Lidl a anunțat retragerea de la vînzare a unui lot de Nuggets cu pui, posibil contaminat cu Salmonella, se arară într-un anunț postat pe site-ul Autorității Naționale Sanitar-Veterinare (ANSVSA).

„Producătorul GEKA recheamă preventiv produsul ”Culinea Nuggets cu pui 500 g” cu termenul de valabilitate 03.02.2025, din lotul cu numărul ED03.02.2024 049502204845, cu suspiciune de prezenţă Salmonella”, arată ANSVSA.

Salmonella poate declanşa boli gastrointestinale severe. Simptomele apar, de obicei, la cateva zile dupa ce a fost consumat un aliment contaminat si se manifesta de cele mai multe ori sub forma de: greata, varsaturi, febra, diaree apoasa, uneori si sangvinolenta (care poate dura si 10 zile), dureri abdominale, crampe, stare generala alterata. In general boala se vindeca in 7 zile, in timp ce scaunele diareice pot continua si pana la 10 zile. Uneori este nevoie de cateva luni pentru ca functionalitatea intestinului sa revina la normal.

„La anumite grupuri de persoane (tineri, bătrâni, gravide, imunodeprimate) poate provoca simptome grave. Prin urmare, clienţii nu trebuie să consume sub nicio formă produsul afectat. Din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, producătorul GEKA şi Lidl România au reacţionat fără întârziere şi au retras acest produs de la vânzare”, precizează sursa citată.

Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl, iar contravaloarea acestuia va fi restituită chiar şi fără prezentarea bonului fiscal.