FOTO. Incendiu la Brezoi. Focul a intrat în pădure, iar misiunea pompierilor e dificilă

UPDATE 22 martie: Pompierii au reluat, în această dimineață, operațiunile de stingere a incendiului din…

UPDATE 22 martie: Pompierii au reluat, în această dimineață, operațiunile de stingere a incendiului din pădure de la Brezoi. Incendiul este localizat, iar momentan nu există pericol de propagare. Ard trunchiuri de copaci căzute la pământ și se acționează cu mijloace de primă intervenție pentru stingerea doborâturilor. Suprafața totală incendiata este acum de aproximativ 8 ha.

UPDATE: Forțele implicate în stingerea incendiului de la Brezoi se retrag la bază. Rămân în supraveghere, la locul intervenției, 4 pompieri militari cu o autospecială, din cadrul Stației de Pompieri Brezoi, 3 persoane de la Salvamont Brezoi și 3 de la obște. Incendiul nu este lichidat.

Incendiu de vegetație uscată, care s-a extins la pădurea din apropiere, în localitatea Brezoi, anunță ISU Vâlcea. Flăcările se manifestă pe o suprafață de 9 hectare.

Pompierii militari intervin cu efective suplimentate pentru localizarea și lichidarea focului, care se manifestă în fondul forestier al Obștei Private Drăgănești – Varatica, pe raza localității Brezoi, sat Drăgănești.

Momentan nu există risc de propagare la anexe și gospodării. Intervenția este îngreunată de terenul accidentat (zonă montană), vântul puternic și suprafața foarte mare a fondului forestier. Nu sunt victime.
Intervin efective de la Stația de Pompieri Brezoi, Detașamentul de Pompieri Rm.Valcea, Secția de Pompieri Govora, SVSU Brezoi, personal forestier de la Obștea Drăgănești și Clăbucet” – precizează ISU.