VIDEO. Alte investiții în sistemul medical din Vâlcea: Aparatură modernă pentru SJU și Spitalul Brezoi!

Atragerea de investiții majore în sistemul medical din județul Vâlcea a fost, încă de la…

Atragerea de investiții majore în sistemul medical din județul Vâlcea a fost, încă de la primul mandat, o prioritate pentru președintele Constantin Rădulescu. Și, slavă Domnului!, cel puțin la Spitalul Județean s-au făcut investiții masive și se vor mai face multe altele. Președintele Constantin Rădulescu a anunțat azi, 26 martie 2024, un nou proiect pentru SJU Vâlcea, dar și pentru Spitalul Brezoi.

“Identificarea de fonduri pentru modernizarea și dotarea cu aparatură medicală performantă a spitalelor vâlcene a fost, și va rămâne, preocuparea noastră permanentă.

Ne bucurăm că, în acest demers al nostru, avem ca partener Ministerul Sănătății, care, recent, a alocat județului Vâlcea peste 10 milioane lei, pentru achiziționarea de aparatură și noi dotări la SJU Vâlcea și la Spitalul Brezoi.

Pe lângă suma de 5,1 milioane lei, pe care o va primi de la Ministerul Sănătății, Spitalul Județean de Urgență Vâlcea va beneficia și de o cofinanțare de 500.000 lei, de la Consiliul Județean Vâlcea.

Cu acești bani, se vor achiziționa 3 aparate de radiologie digitală și se va moderniza compartimentul sterilizare (va fi amenajat spațiul și va fi dotat cu aparatură nouă).

La Spitalul din Brezoi, cele 5 milioane lei alocate de Ministerul Sănătății vor fi utilizate pentru achiziționarea unor ecografe de ultimă generație, a unui aparat de radiologie, a unei mese de operație și a unor echipamente necesare sălii de operație. Vom sprijini și Spitalul din Brezoi, prin asigurarea cofinanțării, de către CJ Vâlcea, a acestui proiect.

Este o veste bună pe care o primim și care ne ajută în efortul nostru permanent de a asigura vâlcenilor servicii medicale de calitate” – a declarat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.