Elev snopit în bătaie de un coleg la CNI “Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea. A ajuns la spital cu fractură de bazin și alte răni grave

Un nou incident violent grav la Colegiul Național de Informatică “Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea,…

Un nou incident violent grav la Colegiul Național de Informatică “Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea, după cele deja arhicunoscute de întreaga comunitate. Un elev din clasa a VIII-a C a fost snopit în bătaie de un coleg, ajungând la spital cu fractură de bazin și multe alte traumatisme la cap, mâini, umeri. Totul s-a petrecut în sala de clasă, sub privirile colegilor care se amuzau copios. Evident că niciun profesor nu s-a nimerit pe coridor să audă zarva și, ca urmare, un copil a ajuns cu răni serioase la spital.

Totul a început cu o glumă! O glumă de prost gust făcută de un alt elev din clasă, iar băiatul snopit în bătaie a picat efectiv nevinovat. El a încercat să se apere, mai ales când mama sa a fost înjurată de colegul violent fizic și verbal, însă bătăușul e cu două capete mai înalt ca el. A primit la pumni, picioare și palme până când a căzut la pământ, iar acolo a mai “încasat” alte lovituri. Părinții au fost chemați de urgență la școală, iar copilul a fost dus la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Vâlcea, acolo unde a primit diagnostice crunte: fractură de bazin, hematom la cap, echimoze la față, umeri, mâini etc.

Conducerea ISJ Vâlcea, îngrijorată de creșterea cazurilor de violență în școli

Cazul a ajuns în atenția conducerii unității de comisie de învățământ, care, la rândul ei, a anunțat ISJ Vâlcea, DGASPC Vâlcea și Poliția Vâlcea.
“Am fost anunțată despre acest incident de conducerea Colegiului Național de Informatică și știu că a fost activată comisia de violență și au fost anunțate toate instituțiile cu atribuții. Cu siguranță se vor lua măsuri, pentru că în ultima perioadă au crescut cazurile de violență în școlile noastre și nu putem sta cu mâinile în sân. Sper ca și legislația să fie modificată, astfel încât să nu mai fim legați de mâini și de picioare în cazuri de genul acesta. Răspunderea trebuie să fie a tuturor, inclusiv a părinților” – ne-a declarat inspectorul școlar general al ISJ Vâlcea, Mihaela Andreianu.

Cercetări se fac și la nivelul Inspectoratului de Poliției Județean (IPJ) Vâlcea, într-un dosar pentru lovire sau alte violențe:

“La data de 27 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea au fost sesizați, de către directorul unei unități de învățământ, din municipiul Râmnicu Vâlcea, cu privire la faptul că, în urma unui conflict spontan izbucnit între doi elevi din ciclul gimnazial, aceștia s-ar fi agresat fizic reciproc. La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea s-au declanșat verificări de către polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară în vederea stabilirii situației de fapt și aplicării măsurilor legale în consecință, cu respectarea prevederilor Legii nr. 272/2004R privind protecția și promovarea drepturilor copilului”.