FOTO/VIDEO. Traficul pe DN 7, în Vâlcea, supravegheat din elicopter. Amenzi, permise reținute și dosar penale

Weekend-ul trecut, echipajele rutiere de pe tronsonul din județul nostru au beneficiat de sprijin aerian,…

Weekend-ul trecut, echipajele rutiere de pe tronsonul din județul nostru au beneficiat de sprijin aerian, cu un elicopter! Supravegheat atent a fost traficul de pe DN 7, camerele video înregistrând abaterile săvârșite de către conducătorii auto, în principal depășirile neregulamentare, iar pentru luarea măsurilor legale au fost transmise datele “la sol” polițiștilor aflați în serviciu. Au fost desfășurate acțiuni și pe DN 64, DN 67, DN 67B, DN 65C, DN 73C, precum și pe DJ/DC din județ.

“Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 776 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 234.000 de lei, dintre care 735 conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Dintre amenzile aplicate, 241 au fost aplicate pentru depășirea vitezei legale, 15 pentru depășire neregulamentară, 9 pentru alcool, 22 pentru abateri ale bicicliștilor, 3 pentru abateri ale pietonilor, 3 pentru neacordare prioritate pietoni/vehicule și  442 pentru alte nereguli.

Au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 61 de permise de conducere (23 pentru viteză neregulamentară, 15 pentru depășire neregulamentară, 9 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 2 pentru neacordare prioritate vehicule/pietoni, 9 pentru alte abateri, fiind retrase și 36 de certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constate 11 infracțiuni la regimul rutier” – informează Poliția Vâlcea.