Tâlhărie la Drăgășani. A intrat în casă peste o bătrână și a amenințat-o cu un cuțit

Totul s-a întâmplat noaptea (29/30 martie 2024), când un bărbat de 56 de ani a…

Totul s-a întâmplat noaptea (29/30 martie 2024), când un bărbat de 56 de ani a intrat într-o casă din municipiul Drăgășani, a amenințat cu cuțitul o bătrână și a fugit cu toți banii. Tâlharul a fost prins în aceeași zi, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Drăgășani identificându-l și reținându-l pentru o perioadă de 24 de ore. Ieri, bărbatul a fost prezentat instanței de judecată, fiind emis pe numele său mandatul de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

“În fapt, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, în noaptea de 29/30 martie, o persoană necunoscută ar fi pătruns într-un imobil din municipiul Drăgășani, unde, sub amenințarea cu un obiect tăietor – înțepător, ar fi solicitat unei persoane vârstnice să îi înmâneze sumele de bani pe care le deține. 

Astfel, sub starea de teamă exercitată de bărbat, persoana vătămată i-a înmânat toți banii, pe care îi avea, după care acesta a părăsit locuința, plecând într-o direcție necunoscută.

Cercetările demarate de polițiști și activitățile investigativ-operative au condus la identificarea persoanei bănuite, respectiv un bărbat de 56 de ani, din municipiul Drăgășani. 

În baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului bănuit de comiterea faptei și introducerea acestuia în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

Cercetările sunt continuate, în cadrul unui dosarul penal, sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgășani, în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbatului” – precizează Poliția Vâlcea.