RAJDP Vâlcea, autorizată să școlească dulgheri, fierari-betoniști și asfaltatori!

Județul Vâlcea se confruntă, de o bună perioadă de timp, cu o lipsă acută de…

Județul Vâlcea se confruntă, de o bună perioadă de timp, cu o lipsă acută de muncitori calificați, în special în domeniul construcțiilor. Cauzele sunt multe, de la lipsa unor școli de meserii și până la migrarea meșterilor în străinătate. Tocmai de aceea, RAJDP Vâlcea, instituție subordonată Consiliului Județean, își face propria școală pentru muncitori calificați.

“De curând, RAJDP Vâlcea, singura regie de profil din țară care mai are activitate, a fost autorizată să pregătească muncitori calificați în meseriile de: dulgher, fierar-betonist și asfaltator, meserii căutate pe piața de muncă vâlceană și nu numai.

E o veste care mă bucură, fiindcă, nu-i așa, avem nevoie de muncitori calificați, iar regia noastră îi poate școli, gratuit, pe cei care vor să învețe una dintre aceste meserii.

Primele cursuri teoretice vor începe, în curând, pentru meseria de dulgher, la baza de lucru a regiei din Zona Troianu, iar instruirea practică a cursanților se va face în punctele de lucru ale acesteia” – a anunțat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.