Proiectele primarului Cosac: Mașini electrice și parc fotovoltaic la Vlădești

Primarul comunei Vlădești, Adrian Cosac, a depus, recent, cereri de finanțare pentru cumpărarea de mașini…

Primarul comunei Vlădești, Adrian Cosac, a depus, recent, cereri de finanțare pentru cumpărarea de mașini electrice, nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic. Astfel, prin Administrația Fondului de Mediu (AFM), atât primăria, cât și școala vor primi câte un autovehicul electric.
Mai mult, pentru că vrea să facă economii la bugetul local, primarul Cosac și-a pus în plan să construiască un parc fotovoltaic care să producă electricitate pentru instituțiile publice și pentru iluminatul public. Administrația publică locală simte nevoia unei reale independențe energetice bazată pe surse locale, într-o lume în care presiunea pe resurse devine tot mai mare.

”Am depus două proiecte și au fost pe principiul <primul venit, primul servit>. Prin aceste proiecte vom achiziționa mașini electrice pentru primărie și pentru școală. Cu siguranță le vom primi în câteva luni. De asemenea, avem făcută o solicitare pentru un parc cu panouri fotovoltaice care vor asigura energie electrică pentru instituțiile publice din Vlădești și pentru iluminatul public. Am făcut proiectul, ne-au făcut un calcul, dar ne-a venit o cofinanțare cam mare și nu am fost de acord. Ca urmare, așteptăm măsura următoare care se finanțează. Am prins deja o variantă și o să facem pe punctele de aprindere, acolo unde cofinanțarea este 0. Atunci avem proiectul pregătit, documentația pregătită și imediat vom depune, în mai sau iunie când se deschid liniile de finanțare” – susține primarul comunei Vlădești, Adrian Cosac.