VÂLCEA – Un taximetrist septuagenar a rămas fără licență. Amendat drastic…

Prins de două ori în aceeași zi efectuând taximetrie în afara zonei unde era autorizat,…

Prins de două ori în aceeași zi efectuând taximetrie în afara zonei unde era autorizat, un bărbat în vârstă de 70 de ani, din Râmnicu Vâlcea, a fost drastic amendat. El a intrat în vizorul polițiștilor rutieri în data de 9 aprilie, când oamenii legii au desfășurat acțiuni ample pe DN 64 – Râmnicu Vâlcea – Vlădești – Păușești Măglași – Băile Olănești. Prima dată a fost depistat în trafic în jurul orei 13.45, iar ulterior în jurul orei 17.00, comițând aceleași fapte contravenționale.

“În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul a transportat trei persoane din localitatea Băile Olănești, acesta find autorizat să execute servicii de taximetrie doar în municipiul Râmnicu Vâlcea.

De asemenea, acesta a executat cursa fără a avea aparatul de taxat si lampa de taxi in funcțiune, fiind sancționat contravențional cu amendă de 2000 de lei pentru abaterile săvârșite și totodată i-a fost suspendat dreptul de utilizare a autovehiculului pe o perioadă de 6 luni.

Ulterior, în jurul orei 17:00, același bărbat a fost sancționat contravențional cu amendă de 5000 de lei, fiindu-i reținută autorizația taxi, în vederea retragerii conform legii în vigoare, întrucât a transportat mai multe persoane din altă localitate decât cea pentru care era autorizat să practice taximetrie” – informează IPJ Vâlcea.