FOTO. “Pactul pentru Râmnic”, semnat de doi foști primari, candidatul PNL și un independent

Romeo Rădulescu, Ion Gigi Matei, Virgil Pirvulescu și Bogdan Țigaret au semnat azi, 12 aprilie…

Romeo Rădulescu, Ion Gigi Matei, Virgil Pirvulescu și Bogdan Țigaret au semnat azi, 12 aprilie 2024, în centrul civic al municipiului, “Pactul pentru Râmnic”. Este vorba despre un proiect electoral, la care sunt invitate să adere toate forțele politice. Inițiator este fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Romeo Rădulescu, care consideră este imperios necesară “o abordare unită și colaborativă pentru a garanta progresul economic și social al orașului”.

În prezența a câtorva zeci de persoane, cei doi foști primari ai municipiului Râmnicu Vâlcea – Romeo Rădulescu și Ion Gigi Matei, candidatul PNL Virgil Pîrvulescu și candidatul independent Bogdan Țigaret și-au dat mâna pentru susținerea unor proiecte comune care să ajute la dezvoltarea economică a municipiului. Ei și-au luat angajamentul față de cetățeni de a implementa o strategie coerentă și sustenabilă ce va fi pusă în practică în 10-15 ani.
“O acțiune inițiată ieri sau alaltăieri ne-a unit. Anul acesta ne va uni. Suntem datori, noi cei din clasa politică, acestui oraș să-l eliberăm de ceea ce se întâmplă în acest moment. Eu și colegii mei suntem convinși că avem nevoie de o schimbare, o schimbare pe care o speram acum patru ani, însă lucrurile au luat-o razna. (…) Aseară am venit și am filmat aici la ora 20.30 și vreau să vă spun că nu era nimeni pe stradă. De ce? Tinerii ne-au plecat! Au vreun motiv să rămână aici? Nu au! Toți investitorii au plecat. Dacă acum o să întrebăm ce s-a făcut pentru acest oraș o să ni se spună: <am făcut străzi, am făcut pasaje, am făcut poduri>. Eu cred că s-au terminat investițiile de acest gen. Trebuie să investim în oameni! Oamenii trebuie să ridice orașele, nu străzile. Trebuie să investim în tineri! Trebuie să redeschidem cele două licee, trebuie să facem un centru de excelență în informatică pentru că avem extraordinar de mulți copii foarte talentați care pleacă … nu au ce să facă aici. Sunt izgoniți de oameni cu o calitate morală îndoielnică. Firmele sunt însă cele mai dezavantajate de aceste conduceri. Foarte multe și-au mutat sediul din județul Vâlcea și din oraș din cauza acestei prigoane. Trebuie să le dăm facilități fiscale și să le punem la dispoziție toate spațiile pe care primăria le are tinerilor care vor să vină să facă firme la Râmnicu Vâlcea. Așa vom reuși să creștem industria! (…) Trebuie să investim în oameni pentru că oamenii pot să aducă bunăstarea în acest oraș. Acest oraș este pe ultimul loc ca și nivel de salarizare după Teleorman” – a spus Romeo Rădulescu, candidat al partidului Forța Dreaptă.

Virgil Pîrvulescu a lansat o invitație pentru primarul Mircia Gutău

Considerat principalul contracandidat al primarului în funcție, liberalul Virgil Pîrvulescu a declarat că îl invită inclusiv pe Mircia Gutău să semneze pactul pentru Râmnic.
“Invit astăzi toate partidele politice și politicienii din Râmnicu Vâlcea să semneze acest pact, care conține patru puncte extrem de importante. Sunt convins că fiecare își poate aduce aportul la îndeplinirea acestor obiective. Îl invit public și pe Mircea Gutău să semneze acest pact, pentru faptul că râmnicenii își doresc mai mult. Râmnicenii au nevoie de mai mult. Și chiar dacă nu-l va semna, chiar dacă Mircea Gutău nu înțelege importanța acestui pact îl rugăm să ne lase în pace. Pentru că noi avem nevoie de dezvoltarea orașului. Și mai sunt convins de un lucru… că și Mircea Gutău ar fi fericit să trăiască într-un oraș pe care îl propunem noi. Dacă va semna sau nu, vom vedea! Noi așteptăm toate forțele politice. Dacă Mircea Gutău nu vrea, invităm PSD-ul să voteze acest pact” – a declarat penelistul Virgil Pîrvulescu.

Ion Gigi Matei nu a semnat pactul în numele PSD, spune Constantin Rădulescu

Reacția PSD Vâlcea la acest eveniment a fost rapidă. În primul rând, liderul social – democraților vâlceni, Constantin Rădulescu, s-a dezis de fostul primar pesedist Ion Gigi Matei, susținând că acesta a acționat pe cont propriu, fără ca PSD să-i dea mandat pentru semnarea pactului.
“Domnul Ion Gigi Matei a participat la acțiune din centru, pe persoană fizică. Dumnealui nu mai activează de ani buni în PSD, nu ne-a mai dat niciun semn de viață și, prin urmare, din punctul meu de vedere, nu mai are nicio calitate și nici nu poate reprezenta PSD-ul.
PSD-ul pe care eu astăzi îl conduc, alături de echipa de la județ și din municipiu, este un partid modern, un partid cu oameni de calitate, un partid din care, din punctul meu de vedere, dumnealui nu mai face parte de mult timp. Nici în cadrul organizației municipale, unde acum este președinte colegul nostru Mircia Gutău, domnul în cauză nu a mai avut nicio implicare de mulți ani. Prin urmare, îi dorim drum bun, sănătate și să auzim numai de bine!” – a declarat președintele PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu.