FOTO. Baza sportivă de la Băile Olănești, inaugurată cu fast

Într-o atmosferă plăcută, sâmbătă, 13 aprilie 2024, primarul orașului Băile Olănești, Sorin Vasilache, a inaugurat…

Într-o atmosferă plăcută, sâmbătă, 13 aprilie 2024, primarul orașului Băile Olănești, Sorin Vasilache, a inaugurat noua bază sportivă a stațiunii. La eveniment au participat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Adrian Cosac, primarul comunei Vlădești, dar și consilieri locali, aleși județeni și foarte mulți cetățeni, susținători și iubitori ai sportului rege.

Sorin Vasilache: Construcția acestei baze sportive va conduce la dezvoltarea activității turistice în stațiunea Băile Olănești

Baza sportivă, realizată în cadrul proiectului “Construire teren de fotbal la imobilul din strada Tudor Vladimirescu, nr.36”, are o suprafață de joc sintetică de dimensiunea 95 x 60 de metri și va fi folosită inclusiv iarna. Primarul Sorin Vasilache a spus, în discursul său, că această bază sportivă va atrage echipe de fotbal din întreaga țară pentru cantonamente în stațiunea Băile Olănești. Ca urmare, și pe partea de turism vor fi avantaje, dar şi primăria va avea de câștigat.

”Construcția acestei baze sportive a fost o provocare pentru administrația publică locală și a plecat de la inițiativa tinerilor din localitate, a sportivilor din Băile Olănești, a operatorilor din turism care și-au dorit să aibă o astfel de bază de agrement în orașul nostru. Avem echipa de fotbal A.S. Băile Olănești, înființată în anul 2012, care a câștigat Campionatul de Fotbal, Liga a IV-a și felicit pentru tot ceea ce au făcut pentru orașul nostru. Echipa nu avea o bază sportivă unde să își desfășoare meciurile oficiale, antrenamentele. Practic, nu aveam o bază sportivă pentru copiii din localitatea noastră, pentru locuitorii orașului nostru. Totodată, vreau să precizez că construcția acestei baze sportive va conduce la dezvoltarea activității turistice în stațiunea Băile Olănești, deoarece, cu precădere în extrasezon, sunt multe solicitări ale echipelor de fotbal care vor să vină în Băile Olănești să își desfășoare cantonamente, turnee, meciuri oficiale. Avem structuri de cazare moderne, dar nu aveam o bază de agrement care să permită desfășurarea acestei activități sportive. Vreau să mulțumesc pe această cale tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestei investiții, președintelui Constantin Rădulescu, care de fiecare dată a fost alături de noi în tot ceea ce privește dezvoltarea localității, asigurând cofinanțarea de care aveam absolut nevoie pentru a putea plăti facturile către constructor și a realiza această investiție care s-a întins pe o perioadă de patru ani. Mulțumesc constructorului, care a dat dovadă de mult profesionalism, oamenilor destoinici pentru că ne-au confruntat cu multe neprevăzute. A trebuit să captăm și să drenăm izvoarele existente, să realizăm o rigolă pentru preluare viiturilor și să le dirijăm regulat către râul Olănești pentru a nu se crea inundații. Mulțumesc echipei de la primărie pentru implicare. Au fost multe documentații, avize care s-au realizat și, nu în ultimul rând, consilierilor locali care au sprijinit realizarea acestei investiții și au adoptat hotărâri ce au permis în final realizarea acestui mare proiect” – a declarat primarul stațiunii Băile Olănești, Sorin Vasilache.

Președintele Rădulescu spune că la Olănești se va implementa un proiect strategic pentru județul Vâlcea

Prezent la evenimentul de la Băile Olănești, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, și-a reiterat sprijinul ferm pentru administrația publică locală, dar și pentru echipele de fotbal din județ. Rădulescu a amintit și de proiectul pe care împreună cu primarul Vasilache îl pregătește pentru Băile Olănești. Este vorba despre “Therme Olănești”, un proiect excepțional, care v-a propulsa stațiunea în topurile celor mai căutate stațiuni din țară.

“Îl felicit pe Sorin Vasilache, îi felicit pe colegii primari din această zonă, îi felicit și pe viitori primari. Mă uit la echipele de fotbal și spun că și anul acesta parteneriatul va continua și vom aloca fonduri, vom avea echipamente și tot ceea ce vă trebuie pentru toate echipele de fotbal din județ, de la Consiliul Județean. Vom continua să furnizăm și să alocăm bani pentru echipamente sportive, în condițiile legii, pentru Olănești și nu numai. Am promis un proiect major aici. Acest proiect este strategic pentru județul Vâlcea și eu mă țin de cuvânt; și ca să vă demonstrez, am alocat deja primii 300 de mii de lei pentru un proiect care va transforma această stațiune într-un pol european de atracție. Proiectul se numește <Therme Olănești> și va fi implementat în satul Pietriș. Logica este următoarea: am semnat parteneriatul, am alocat banii pentru documentații și <Therme Olănești> va fi un proiect interesant cu piscine cu apă termală, cu tot ceea ce înseamnă zone pentru distracție, pentru petrecerea timpului liber, pentru că trebuie să-i ajutăm pe cei care au pensiuni în Olănești și afaceri în Olănești” – a declarat președintele Consiliului Județean, Constantin Rădulescu.