GRAV! Substanțe periculoase vândute în plină stradă, pe marginea unui drum circulat din Vâlcea

Bombă cu ceas pe marginea DN 64, Râmnicu Vâlcea – Drăgășani, acolo unde un agent…

Bombă cu ceas pe marginea DN 64, Râmnicu Vâlcea – Drăgășani, acolo unde un agent economic vindea substanțe periculoase depozitate neconform și expuse la razele solare. Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au descins la Băbeni, la punctul de lucru al societății comerciale, în cauză fiind întocmit și un dosar penal. De asemenea, întreaga cantitate de îngrășământ chimic a fost confiscată.  

“În urma activității desfășurate, polițiștii au identificat și indisponibilizat cantitatea de 1450 kg de îngrășământ chimic, care era expusă spre comercializare, în proximitatea Drumului Național 64, în fața societății comerciale, depozitată în condiții necorespunzătoare, neacoperită, neasigurată și expusă razelor solare.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  nesupravegherea şi neasigurarea depozitelor de deşeuri şi substanţe periculoase, precum şi nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor numai ambalate şi în locuri protejate, aflat sub supravegherea procurorului competent, cantitatea descoperită a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor” – se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vâlcea.

foto ilustrativ