Legea salarizării bugetarilor, adoptată tacit în Senat. Sporurile de abrogă…

Senatul a adoptat luni, 15 aprilie, Legea salarizării pentru bugetari. Astfel, potrivit noile normative, sporurile…

Senatul a adoptat luni, 15 aprilie, Legea salarizării pentru bugetari. Astfel, potrivit noile normative, sporurile pentru condițiile de muncă vor fi incluse în salariul de bază.

Proiectul adoptat tacit în Senatul României prevede modificarea Legii salarizării pentru bugetari. Sporurile pentru condiţiile de muncă vor fi incluse în salariul de bază, însă decizia finală va fi la Camera Deputaților. Iată o parte a noilor prevederi:

  • începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, cuantumul brut al sporurilor pentru condiţii de muncă prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, acordat pentru luna anterioară
  • se introduce în salariul de bază, solda de funcţie/salariul de funcţie şi indemnizaţiile de încadrare, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii”.
  • Salariile de bază, soldele de funcţie/salariile de funcţie şi indemnizaţiile de încadrare prevăzute de prezenta lege se majorează în mod corespunzător.

Sporurile pentru condiţii de muncă reglementate de Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice se abrogă, mai prevede actul normativ.