FOTO. Vitezomani “vânați” de polițiștii rutieri pe șoselele din Vâlcea

Ieri, 19 aprilie, polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au acționat conform…

Ieri, 19 aprilie, polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au acționat conform planului de acțiune ROADPOL – „SPEED MARATHON”, pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente, creșterea gradului de disciplină rutieră și respectarea regimului legal de viteză.

Astfel, au fost organizate și desfășurate acțiuni tip BLITZ pe DN 7, DN 64, DN 67, DN 67B, DN 65C, DN 73C, precum și pe alte artere de circulație pentru creșterea siguranței rutiere.

Pe parcursul activităților au fost folosite mijloacele tehnice din dotare pentru impunerea respectării regimului legal de viteză și aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu, pentru asigurarea unui climat corespunzător.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 213 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 100.000 de lei conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Dintre amenzile aplicate, 146 au fost aplicate pentru depășirea vitezei legale și 67 pentru alte abateri.

Au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 27 de permise de conducere, dintre care 7 pentru depășirea cu peste 50 km/h a vitezei legale adimise, 2 pentru depășirea cu peste 70 km/h a vitezei legale adimise, iar 18 pentru alte abateri.

De aseemenea, au fost rețiune 4 certificate de înamtriculare, ca urmare a defecțiunilor tehnice constatate.

Polițiștii atrag atenția tuturor participanților la traficul rutier cu privire la necesitatea respectării normelor privind circulația pe drumurile publice.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

SURSA: IPJ Vâlcea