Investiții de amploare în cartierul Rahova al municipiului Drăgășani

Printr-un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional (POR), derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și…

Printr-un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional (POR), derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), Primăria municipiului Drăgășani a efectuat ample lucrări de modernizare a cartierului Rahova. Scopul a fost îmbunătățirea calității vieții populației, un scop pe care primarul Nedelcu l-a urmărit încă de la început. Numai că, proiectele de amploare necesită timp, însă când sunt finalizate se vede diferența. Așa cum cetățenii din cartierul Rahova văd diferența acum, după implementarea proiectului.

“În cartierul Rahova au fost reabilitați 88.000 de metri pătrați de teren, adică aproape 9 hectare, în cadrul proiectului <Îmbunătățirea calității vieții in municipiul Drăgășani>. Asta înseamnă străzi asfaltate, trotuare reabilitate cu borduri noi, iluminat public modern, spații verzi amenajate. De asemenea, au fost montate bănci și coșuri de gunoi. Tot aici în cartier s-a realizat un loc de joacă pentru copii modern” – susține primarul Cristian Nedelcu.

Și Grădinița din cartierul Rahova al municipiului Drăgășani a trecut printr-un proces de reabilitare în cadrul unui proiect mai amplu, pe fonduri europene, în valoare de 1.500.000 Euro. Copiii își desfășoară acum activitatea în condiții moderne, pentru un învățământ de calitate.

“Această grădiniță a fost reabilitată complet, de la acoperiș până la fundație. Practic tocăria a fost schimbată atât în interior cât și în exterior, clădirea a fost anvelopată, iar finisajele din interior sunt de cele mai bucă calitate. S-au schimbat și instalațiile termice și sanitare, dar și mobilierul. Sala de mese și bucătăria au fost dotate cu echipament nou, modern. Copiii de aici pot să aibă un program de dimineața până seara în condiții optime” – mai spune primarul municipiului Drăgășani, Cristian Nedelcu.