Proiect de peste 1 milion lei pentru dotarea Școlii gimnaziale din satul Măgura, comuna Mihăești

Conducerea Primăriei Mihăești a semnat, recent, contractul de finanţare pentru implementarea proiectului “Dotare cu mobilier,…

Conducerea Primăriei Mihăești a semnat, recent, contractul de finanţare pentru implementarea proiectului “Dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din UAT Mihăești”. Obiectivul de investiții este finanțat prin PNRR, Pilonul VI, și constă în modernizarea Scolii Gimnaziale, Sat Măgura, Comuna Mihăești, în vederea creșterii atractivității şi a interesului elevilor cât și a profesorilor pentru procesul educaţional din mediul rural; Dotarea cu mobilier și echipamente TIC a sălilor de curs; Dotarea unui laborator de informatică; Înființarea unui cabinet multidisciplinar.
Valoarea totală a proiectului este de 1.018.459,60 lei , din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum 855.848,40 lei, valoarea TVA eligibil aferentă este de 162.611,20 lei.
“Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă creşterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţămăntutui obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului cât şi echiparea infrastructurii educaţionale pentru educaţia timpurie prescolară Igradinţă. Durata proiectului este de 17 de luni, perioada de implementare a acestuia realizându-se în intervalul 23.08.2023 – 31.12.2024” – se arată în comunicatul Primăriei Mihăești.