Urmărit internațional, prins pe DN 7 cu o mașină furată, după ce a “uitat” să plătească la Peco

Un bărbat urmărit internațional pentru trafic de droguri, faptă comisă în Austria, a fost prins…

Un bărbat urmărit internațional pentru trafic de droguri, faptă comisă în Austria, a fost prins pe DN 7, între Pitești și Râmnicu Vâlcea, după ce a “uitat” să plătească la o benzinărie de la limita dintre minicipiul Pitești și comuna Bascov. Angajații stației Peco au sunat la 112, au dat detaliile despre mașină, iar polițiștii argeșeni l-au depistat în trafic la Cotmeana, aflând atunci că individul conducea și o mașină furată din Sibiu. Incidentul s-a petrecut în seara zilei de 24 aprilie a.c., în jurul orei orele 20:30.

“Ca urmare a comportamentului recalcitrant manifestat de conducătorul auto, polițiștii l-au imobilizat. Din verificările efectuate pentru stabilirea identității celui în cauză a rezultat că bărbatul, de 48 de ani, cu domiciliul în Deva, județul Hunedoara, este urmărit la nivel internațional, în baza unui Mandat european de arestare, emis de autoritățile din Austria.

Continuând verificările, cu privire la autovehiculul pe care cel în cauză îl conducea, a rezultat că acesta ar fi fost sustras de pe raza județului Sibiu.

În continuare, au fost efectuate activități specifice de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, care l-au preluat pe bărbatul în cauză și l-au prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești, în vederea parcurgerii procedurii de extrădare.

Totodată, au fost efectuate demersurile pentru restituirea autoturismului în cauză către proprietarul acestuia, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale care se impun” – informează IPJ Argeș, într-un comunicat de presă.