Președintele PNL, Nicolae Ciucă, mesaj special de Ziua Veteranilor de Război

Este impresionant să vezi lideri care recunosc sacrificiile făcute de veteranii de război și își…

Este impresionant să vezi lideri care recunosc sacrificiile făcute de veteranii de război și își exprimă recunoștința pentru angajamentul lor față de țară. Mesajul transmis de președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, subliniază importanța rememorării și prevenirii ororilor războiului, cu ocazia comemorării Zilei Veteranilor de Război.

Veteranii de război merită toate onorurile pentru devotamentul lor față de țară și pentru că au asigurat libertatea și independența României. Transmiterea povestii lor către generațiile viitoare este crucială pentru păstrarea vie a amintirii și pentru a înțelege sacrificiul lor în contextul istoric al patriei noastre.

„Astăzi, de Ziua Veteranilor de Război, îi cinstim pe cei care au luptat pentru România şi suntem recunoscători pentru sacrificiul lor. Sunt eroii care ne reamintesc tuturor de costurile şi de ororile războiului, dar şi de obligaţia de a face tot posibilul pentru a-l evita.

Veteranii de război merită toate onorurile, pentru că au luptat ca România să aibă libertatea de a-şi decide viitorul. Avem datoria de a spune generaţiilor viitoare poveştile acestor eroi. Astfel, amintirea lor va dăinui în timp, iar ideea sacrificiului pentru patrie va rămâne o valoare vie în cultura noastră.

Recunoştinţa noastră se îndreaptă şi către veteranii care au servit în teatrele de operaţii alături de aliaţi – în Irak, Afghanistan şi peste tot în lume, acolo unde România a făcut parte din coaliţii internaţionale şi a participat la misiuni. Datorită lor, ţara noastră este acum un partener respectat în NATO şi în lumea democratică. Dumnezeu să ocrotească România şi pe veteranii ei!”, a spus Nicolae Ciucă – președintele PNL.
🅿️