Dosare penale pentru unii agenți economici din Vâlcea. Vezi ce au descoperit polițiștii…

Ziua de 1 mai nu a fost liberă și pentru polițiștii Serviciului de Investigare a…

Ziua de 1 mai nu a fost liberă și pentru polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Vâlcea, care au continuat acțiunile pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale și a comerțului ilicit cu bunuri contrafăcute. Controalele s-au desfășurat la mai mulţi agenţi economici din municipiul Râmnicu Vâlcea, orașul Brezoi și ai Stațiunii Voineasa.

“În cadrul activității desfășurate, poliţiştii au depistat mai multe jucării purtând, fără drept, denumirea şi semnul distinctiv al mărcilor înregistrate, pentru care reprezentanții agenţilor economici verificaţi nu au putut prezenta certificate de conformitate sau licențe care să ateste originalitatea acestora și care să permită comercializarea lor, fiind ridicate și indisponiblizate bunuri care prezintă interes pentru cauză, în valoare totală de aproximativ 7.200.

De asemenea, a fost indisponibilizată și suma de 457 de lei, provenită din activități comerciale ilicite.

Ca urmare a abaterilor constate au fost întocmite 5 dosare penale, în care se efectuează cercetări, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, în  vederea identificării și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunilor de punere în circulație fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Totodată, în cadrul acţiunii au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile OUG nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare de 15.000 lei şi 1 sancțiune contravenționale conform Legii 252/2003 privind registrul unic de control, în valoare de 2.000 de lei” – precizează IPJ Vâlcea.