IPJ VÂLCEA. 7 braconieri prinși în flagrant, 2 dosare penale, 20 de plase și zeci de kg de pește… bilanțul unei razii de o zi

O acțiune de amploare, de o zi, a fost suficientă pentru ca nu mai puțin…

O acțiune de amploare, de o zi, a fost suficientă pentru ca nu mai puțin de 7 braconieri piscicoli să fie prinși în flagrant pe râul Olt, la Vâlcea. Razia a început din noaptea de 6/7 mai 2024, în intervalul orar 22:00 – 06:00, în zona Drăgoești, și a continuat la Drăgășani. La acțiuni au participat polițiștii Postului de Poliție Drăgoești, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 4 Prundeni și cu sprijinul reprezentanților Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Vâlcea.

La Drăgoești au fost prinși în flagrant delict trei persoane care pescuiau ilegal și cu unelte neautorizate pe râul Olt. Totodată, IPJ Vâlcea susține că polițiștii au identificat și indisponibilizat pe râul Olt, în zona barajului Drăgoești, 15 plase de pescuit, precum și canititatea de aproximativ 50 de kg de pește, de diferite specii.

“În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.000 lei, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale prin orice metode și mijloace al peștilor și a altor viețuitoare în perioada de prohibiție” – a anunțat Poliția Vâlcea.

În zona Drăgășani au fost depistați în flagrant 4 persoane, care pescuiau la fel de ilegal și cu unelte neautorizate pe râul Olt.

“În urma neregulilor constatate, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 modificată, privind pescuitul și acvacultura. De asemenea, au fost confiscate următoarele bunuri: 5 plase de pescuit și cantitatea de 15 kg de pește specia caras” – mai informează IPJ Vâlcea.

foto ilustrativ