VÂLCEA. Tânăr de 18 ani, reținut petru tăiere ilegală şi furt de arbori

La data de 8 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Pietrari au reținut un tânăr de 18…

La data de 8 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Pietrari au reținut un tânăr de 18 ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

În fapt, la data de 7 mai a.c., polițiștii au fost sesizați de către un reprezentant al Ocolului Silvic Râmnicu Vâlcea, cu privire la faptul că în perioada 2 – 4 mai a.c., persoane necunoscute ar fi tăiat ilegal și sustras 16 arbori, specia fag, dintr-o pădure din localitatea Stoenești, fiind creat un prejudiciu în valoare de aproximativ 4.300 de lei.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au identificat un tânăr de 18 ani, din localitatea Bunești, bănuit de săvârșirea faptei.

În baza probatoriului administrat, față de acesta a fostluată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Vâlcea, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu în vederea luării unei măsuri legale.

De asemenea, a fost identificată cantitatea de aproximativ 6 m.c. de material lemnos, aceasta fiind ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii continuă cercetările, în cadrului unui dosar penal, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu, pentru documentarea întregii activități infracționale a acestuia.

sursa: IPJ Vâlcea