FOTO/VIDEO. Traficul din Vâlcea, supravegheat, din nou, din elicopter

Poliţişti din cadrul Servicului Rutier au desfăşurat ieri, 11 mai a.c., între orele 15.00 –…

Poliţişti din cadrul Servicului Rutier au desfăşurat ieri, 11 mai a.c., între orele 15.00 – 18.00, o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere și impunere a respectării normelor rutiere pe DN 7 și DN 64, acțiune care a beneficiat de sprijinul unui echipaj din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., ce a survolat şi supravegheat traficul rutier cu un elicopter dotat cu aparatură pentru înregistrarea abaterilor la regimul rutier.

Acţiunea a avut ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special combaterea nerespectării regulilor privind depăşirea şi a încălcării regimului legal de viteză.

Cele 5 echipaje auto și 2 moto de poliţie rutieră aflate în trafic pe DN 7 și DN 64, au beneficiat de sprijin aerian, cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., în care s-a aflat şi un poliţist rutier care a transmis informaţii echipajelor de poliţie rutieră aflate la sol pentru a interveni prompt, în vederea depistării celor care au încălcat normele rutiere.

Astfel, au fost constatate 28 de abateri, pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 7.000 de lei, dintre care 8 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 20 pentru alte nereguli.

De asemenea, au fost reţinute 5 permise de conducere, respectiv 3 pentru depăşire neregulamentară și 2 pentru alte nereguli, fiind constante și 2 infracțiuni la regimul rutier.

Astfel, în jurul orei 16.00, polițiștii au oprit pentru control, un tânăr de 21 de ani, din localitatea Budești, care conducea un autoturism pe DN 7, în localitatea Golești. În urma testării acestuia cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că rezultatul testării nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, astfel că tânărul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Ulterior, polițiștii au depistat în trafic un tânăr de 25 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, care conducea un autoturism pe DJ 677 F, în localitatea Șirineasa. În urma testării acestuia cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că rezultatul testării nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, astfel că tânărul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Astfel de activități au ca scop creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice din județul Vâlcea și vor fi permanentizate în perioada următoare.

sursă: IPJ Vâlcea