Proiect interesant în Râmnicu Vâlcea: sală de spectacole, bibliotecă, spații administrative și o zonă dedicată sportului (FOTO/VIDEO)

O inițiativă remarcabilă a Consiliului Județean Vâlcea în municipiu. Un complex cultural-sportiv ce poate aduce…

O inițiativă remarcabilă a Consiliului Județean Vâlcea în municipiu. Un complex cultural-sportiv ce poate aduce multe beneficii comunității, oferind un spațiu pentru exprimarea artistică și susținând activitatea sportivă din zonă. Astfel se vor satisface nevoile variate ale comunității și se poate valorifica la maximum potențialul acestui proiect. Consiliul Județean a făcut deja primii pași, lansând tema de proiectare și licitația pentru proiectarea Complexului Cultural-Sportiv Troianu.

“Consiliul Județean Vâlcea își propune realizarea unui Complex Cultural-Sportiv în zona Troianu din Râmnicu Vâlcea. Această nouă investiție ambițioasă se dorește a fi o locație modernă pentru evenimente cultural-artistice, dar și sportive.

Situat pe un teren de aproximativ 8.000 mp, chiar la intrarea în municipiul Râmnicu Vâlcea, acest complex va oferi facilități de top pe parcursul întregului an.

Proiectul presupune construirea unei clădiri cu 3 etaje, ce va găzdui o sală de spectacole modernă, bibliotecă, spații administrative și o zonă dedicată sportului, cu o sală de antrenament complet echipată cu vestiare și spații tehnice. La subsol, va exista o parcare de 50-60 locuri.

În partea de nord a amplasamentului, vom construi un teren de sport în aer liber, prevăzut cu tribune pentru 300 de spectatori și o scenă pentru evenimente.

De asemenea, în zona de demisol, vom realiza un Centru SPA modern cu piscină, saună, zonă de relaxare și alte facilități care vor completa experiența vizitatorilor.

Estimăm că se vor investi aici peste 13 milioane euro, iar în ceea ce privește finanțarea avem ca prioritate accesarea de fonduri europene, sperăm noi, cu o cofinanțare cât mai mică din partea CJ Vâlcea.

Dar mai mult decât cifrele, acest complex e despre oameni și despre cum vrem să trăim. E despre a avea un loc unde să ne bucurăm împreună de evenimente culturale și sportive, indiferent de anotimp sau de vreme” – precizează președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.