Ciclonul se apropie de România: “Vor fi averse, vânt puternic, vijelii și grindină”

Un ciclon care a afectat mai multe țări din Europa se apropie de România. Meteorologii…

Un ciclon care a afectat mai multe țări din Europa se apropie de România. Meteorologii prognozează ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Autoritățile și populația sunt sfătuite să fie pregătite pentru condiții meteo severe și posibile perturbări cauzate de fenomenele extreme. Este recomandat să se urmărească actualizările meteorologice și să se ia măsuri de precauție pentru a minimiza riscurile asociate cu aceste condiții meteo.

Meteorologul ANM Mihai Huștiu a anunțat că gradul de instabilitate atmosferică este în creștere și că va cuprinde toată țara, potrivit digi24.ro.

„Activitatea ciclonică peste Europa Centrală dinspre Marea Mediterană avansează către România. Gradul de instabilitate atmosferică e în creștere. Dacă azi și luni se vor înregistra averse, vijelii și grindină, aceste fenomene vor fi doar la munte și izolat în vest, centru și nordul țării. De marți seară, ne așteptăm ca instabilitatea atmosferică să se generalizeze în vest și sud-vest, iar miercuri și joi va cuprinde toate zonele. Vor fi averse, vânt puternic, vijelii și grindină.

Marți și miercuri vor fi rafale de vânt intense, de până la 70 de kilometri pe oră. În paralel avansează și un val de aer cald și umed, care va aduce temperaturi destul de ridicate. Vor fi maxime de 28 de grade toată săptămâna, ușor scăzute în zonele unde va ploua, dar în weekend se va ajunge la maxime termice de 30 de grade. Va fi așadar o vreme caldă și instabilă”, a spus meteorologul, scrie sursa citată.