Proiectul privind modernizarea drumurilor de interes local din Mihăești va începe în curând

În comuna Mihăești, județul Vâlcea, au apărut în ultima perioadă diverse dezinformări legate de proiectul…

În comuna Mihăești, județul Vâlcea, au apărut în ultima perioadă diverse dezinformări legate de proiectul de modernizare a drumurilor de interes local. Primarul comunei Constantin Bărzăgeanu a clarificat recent aceste aspecte pentru a risipi confuziile și speculațiile.
Conform declarațiilor primarului, proiectul de modernizare va începe în scurt timp. Acesta include reabilitarea și asfaltarea mai multor drumuri locale pentru a îmbunătăți infrastructura și accesibilitatea în comună. Primarul a subliniat că toate procedurile au fost respectate și că proiectul, în ciuda unor întârzieri explicabile, se va implementa la Mihăești.

“Buna ziua, dragi locuitori din frumoasa noastra comuna Mihaesti. Vreau să vă comunic o informație de interes public! În ultima perioadă a apărut în spațiul public, pe anumite rețele de socializare, o dezinformare referitoare la drumurile ce sunt în curs de asfaltare, cele finanțate prin programul Anghel Saligny, respectiv că: Acestea nu se mai asfaltează că am mâncat banii alocați; Că au fost începute lucrările în timpul campaniei electorale; și multe alte acuzați.
Față de proiectul de asfaltare a străzilor în lungime totală de 10 km, intitulat <Modernizare drumuri de interes local în comuna Mihăești”, vă informez că am început primele documentații încă din anul 2020, fiind emis Certificatul de Urbanism nr. 319 din 20 august 2020 și am pornit să alergăm dupa avize. În anul 2021, aveam deja Expertize Tehnice, Ridicări Topografice, fiind inițiat din partea mea Proiectul de Hotărâre în urma căruia a fost emisa Hotărârea nr. 63 din 07 octombrie 2021 pentru a solicita finanțare nerambursabilă pentru asfaltarea drumurilor prin proiectul Anghel Saligny, bani dați de Guvernul României (nu un anumit partid pentru ca atât PNL, cât și PSD au fost la Guvernare). În anul 2022, luna Decembrie, am demarat procedura de licitație, care a durat până în mai 2023, fiind desemnată firma câștigătoare, însă au existat contestații din partea altor firme în instanță până în luna august 2023. În 31 iulie 2023 a fost semnat și Contractul de Finanțare cu nr. 1952 cu Ministerul Dezvoltării (Guvernul României) în valoare de 13.347.927 lei. În 18 august 2023 a fost emisa Autorizația de Construire nr. 52 și la data de 01 septembrie 2023 a fost emis Ordinul de începere către firma câștigătoare care s-a si apucat de treaba. În perioada următoare va începe asfaltarea celor 27 de drumuri, urmând a fi realizate exact cum sunt în proiect, cu două straturi de asfalt, lucrarea fiind urmărită de către Diriginte de șantier pentru a se asigura calitatea lucrărilor și respectarea exacta a proiectului.
Fiecare cetățean trebuie să înțeleagă că este o muncă titanică pentru a se asfalta 1 km de drum, dusă de către echipa pe care o coordonez si pe care am reușit să o strâng lângă mine. Vă rog să avem răbdare întrucât se vor asfalta toate străzile menționate în cadrul proiectului, fiind bani alocați pentru terminarea acestui proiect, indiferent dacă voi mai fi eu primar sau nu” – spune primarul comunei Mihăești, Constantin Bărzăgeanu.