Poliția animalelor a dat amenzi într-o comună din Vâlcea. Vezi de ce!

Câini lăsați nesupravegheați sau nesterilizați, dar și animale abandonate… asta au găsit polițiștii din cadrul…

Câini lăsați nesupravegheați sau nesterilizați, dar și animale abandonate… asta au găsit polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea – Biroul pentru Protecția Animalelor, care au organizat, zilele trecute, o acțiune în localitatea Pietrari. Controalele s-au lăsat cu amenzi pentru persoanele iresponsabile.

“În urma activității desfășurate au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 16.000 de lei conform prevederilor O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân și Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor.

Polițiștii recomandă ca toți cetățenii să respecte prevederile Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor-republicată  și reamintim deținătorilor de animale că au obligația de a le asigura acestora, în funcție de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârstă și categorie de producție, următoarele: un adăpost corespunzător, hrană și apă suficiente, posibilitatea de mișcare suficientă, îngrijire și atenție, precum și asistența medicală” – precizează IPJ Vâlcea.