Vești excelente la Dănicei! Fonduri pentru construirea din temelii a noii școli

Construirea unei noi școli va oferi oportunități educaționale și resurse îmbunătățite pentru comunitatea din Dănicei….

Construirea unei noi școli va oferi oportunități educaționale și resurse îmbunătățite pentru comunitatea din Dănicei. Primarul Dumitru Pirneci, conștient că investiția în educație este o prioritate, a făcut toate demersurile pentru a obține fondurile necesare. O școală modernă și bine echipată va contribui la creșterea calității învățământului și la dezvoltarea armonioasă a copiilor din Dănicei. Mai ales că actualele unități de învățământ din comună au fost ridicate încă din anii ‘50.

“Avem o veste excelentă pentru locuitorii din Dănicei: am primit undă verde pentru construirea din temelii a noii școli. Confirmarea vine direct de la directorul ADR Sud Vest Oltenia, domnul Alexandru Stănescu.

E nevoie să subliniez această veste pentru că avem unii clevetitori printre noi, niște critici care vorbesc pe la colțuri, întrebând de ce avem nevoie de o școală nouă în comună. Dar hai să fim sinceri, școlile unde învață copiii noștri sunt clădiri vechi ridicate în anii ’50. Ne-am chinuit să le mai ținem în picioare de-a lungul timpului, dar costurile pentru continuarea acestor reparări sunt exorbitante și nu mai merită.

Cei care <sporovăiesc> și critică trebuie să înțeleagă că, indiferent câți copii avem, sunt copiii noștri și merită o educație decentă. Noi, am prins această oportunitate privind finanțarea construirii din temelii a noii școli și am decis să o folosim.

Prin urmare, în centrul localității va fi ridicată o școală nouă, conform standardelor europene, modernă, cu tot echipamentul necesar și dotată cu tehnologie de vârf. Va fi un loc în care copiii noștri se vor simți în siguranță și unde educația va fi o prioritate” – spune Dumitru Pirneci, primarul comunei Dănicei.