Râmnicul, Regatul Copiilor de 1 iunie: concursuri, muzică, dansuri și multă distracție

Primăria Municipiului și partenerii săi au pregătit pentru ZiuaCopilului o gamă largă și diversă de evenimente, de…

Primăria Municipiului și partenerii săi au pregătit pentru ZiuaCopilului o gamă largă și diversă de evenimente, de care să se bucure nu doar cei mai mici cetățeni ai Râmnicului, ci toți locuitorii orașului.

Zona Centrală va fi polul distracției pentru mici și marimuzică, dans, jocuri și un târg de adopții canine

Fiind prima sâmbătă din lună, Primăria municipiului continuă tradiția începută de Ziua Mondială a Animalelor fără Stăpân și organizează în Parcul Mircea cel Bătrân, între orele 11.00 – 14.00, o nouă ediție a Târgului de Adopții Canine, în cadrul căruia câini de la Adăpostul de la Fețeni vor fi prezentați celor ce doresc să-și îmbogățească viața cu un prieten necuvântător. Municipalitatea speră ca de data aceasta rezultatul Târgului de Adopții să fie unul mai bun decât până acum, ținând cont că la ediția precedentă nu a fost adoptat niciun câine, iar din cei 5 câini adoptați la prima ediție, din aprilie, 3 au fost returnați ulterior la Adăpostul de la Fețeni. Toate patrupedele ce vor fi prezentate în cadrul acestui eveniment sunt deparazitate, iar adulții sunt sterilizați.

Între orele 13.00 – 14.00, în Scuarul Mircea cel Bătrân („La vaza cu flori”) se va desfășura un concert al Fanfarei Județene „Constantin Brâncoveanu”, iar de la ora 14.00 și până la ora 20.00, în Parcul Mircea cel Bătrân vor avea loc mai multe activități pentru copii organizate de Clubul de Tineret „Gutenberg”.

De la ora 18.30 și pînă la ora 22.00, pe scena din Scuarul Mircea cel Bătrân se vor derula mai multe spectacole pentru cei mici: reprezentația „Chestia aceea rotundă” („That Round Thing”) a Teatrului Davai din Israel (prezent în oraș la invitația Teatrului Municipal „Ariel”), Concertul „Magia Disney” al Filarmonicii „Ion Dumitrescu”, un mini-show coregrafic cu Școala de Dans „Ru Apollo” și un Concert Andra GOGAN, artistă și vloggeriță foarte cunoscută în rândul copiilor și tinerilor, intrată, împreună cu fratele său, în Cartea Recordurilor pentru „Cel mai lung concert live susținut de un copil” (200 de minute) și „Cele mai multe CD-uri lansate de un copil” (16 albume).

Concursuri și multă distracție pe aleile Parcul Zăvoi

Un alt loc ce va fi cucerit complet de cei mici de ziua lor va fi Parcul Zăvoi. În zona Lacului cu nuferi, între orele 9.00 – 16.00, prin grija Clubului de Tineret „Lykaios” se va organiza o nouă ediție a Concursului de ciclism pentru copii „Wolfbike”, o manifestare deja de tradiție în ansamblul evenimentelor dedicate zilei de 1 Iunie. De la ora 10.00, pe esplanada Teatrului Municipal „Ariel” va demara „Ziua Porților Deschise la Ariel, ocazie pentru cei mici să afle, din spatele cortinei, mecanismele și personajele care pun în mișcare un spectacol de teatru. Tot în Parcul Zăvoi, între orele 14.00 – 17.00, se va desfășura și evenimentul „Jocurile copilăriei”, organizat de Cofetăria „Arkadia”.

Lansează un vis la Grădina Zoologică

Dintre locurile de desfășurare a manifestărilor din cadrul Zilei Copilului nu putea lipsi Grădina Zoologică din Ostroveni, unde Asociația „More Than a Smile” adresează copiilor invitația„Lansează un VIS” – un ansamblu de evenimente și multe suprize ce se va desfășura între orele 10.00 – 14.00. Accesul este gratuit, iar celor ce doresc să participe, Compania ETA Râmnicu Vâlcea le pune la dispoziție o cursă de dus, cu plecare la ora 9.30 din DispeceratulNord (pe traseul Liceul Sanitar – Spitalul Județean – Complex Traian – Sala Polivalentă – Autogara Traian – Shopping City – Maternitate – prelungirea bd. Tineretului – Kaufland Ostroveni – str. Nicolae Iorga – Grădina Zoologică), și o alta de întoarcere (pe același traseu), cu plecare la ora 14.00 de la Zoo Ostroveni.

Nu în ultimul rând, în parcarea Shopping City, în perioada 30 mai – 2 iunie, între orele 11.00 – 23.00, se va desfășura „Festivalul Copiilor” constând în parc de distracții, festival gastronomic și concerte live.