FOTO. O nouă clădire de spital va fi construită de CJ Vâlcea: Ambulatoriu pentru Maternitate!

Extinderea infrastructurii medicale este întotdeauna binevenită, mai ales când vine vorba de facilități dedicate maternității….

Extinderea infrastructurii medicale este întotdeauna binevenită, mai ales când vine vorba de facilități dedicate maternității. Este încă un pas important făcut de conducerea Consiliului Județean Vâlcea pentru îmbunătățirea serviciilor de sănătate în județul nostru. Fondurile obținute pentru realizarea proiectului sunt europene, iar clădirea nouă ca fi cu trei etaje, chiar în curtea Maternității din Râmnicu Vâlcea. Investiția va cuprinde cabinete medicale, săli de așteptare moderne, aparatură medicală performantă

“Astăzi, am depus proiectul pentru o nouă investiție pe care o vom realiza, din fonduri europene, pentru SĂNĂTATEA vâlcenilor.

Este vorba despre extinderea Ambulatoriului de la Maternitate, prin construirea unei noi clădiri cu 3 etaje, cu o suprafață de 1.270 mp, în care vor funcționa 8 cabinete medicale cu spații auxiliare.

Proiectul, în valoare de aproape 5 milioane euro, mai cuprinde și dotarea cu mobilier și aparatură medicală de înaltă performanță: ecografe, aparate EKG, turn endoscopie digestivă și colonoscopie, monitoare funcții vitale etc.

Pentru implementarea acestui proiect, vom accesa o finanțare europeană prin Programul Sănătate, astăzi fiind încărcate în platformă documentațiile în vederea obținerii finanțării.

De asemenea, avem în licitație de proiectare, obiectivul de investiții ce cuprinde modernizarea în integralitate a clădirii Maternității vâlcene, în care vom investi cca 12 milioane euro din fonduri europene.

Facem tot ce ține de noi, cu bună-credință, pentru ca vâlcenii să beneficieze de servicii medicale de înaltă calitate și adaptate nevoilor lor” – precizează președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.