Începe dezinsecția în Râmnicu Vâlcea! Adio țânțarilor și căpușelor!

Primăria Râmnicu Vâlcea realizează două serii de tratamente de dezinsecție pentru combaterea ţânţarilor şi a…

Primăria Râmnicu Vâlcea realizează două serii de tratamente de dezinsecție pentru combaterea ţânţarilor şi a căpușelor, pe domeniul public al orașului. Acțiunea este programată să aibă loc în perioada 5 – 11 iunie 2024, în funcție de condițiile meteo. Tratamentele vor fi efectuate terestru, între orele 22:00 – 6:00.

“În baza HCL nr. 128/2024 de aprobare a Programului Unitar de Acțiune pentru combaterea dăunătorilor și ca urmare prognozei meteorologice (mai multe zile fără precipitații sau cu precipitații reduse și temperaturi de peste 15oC seara și dimineața), Piețe Prest SA va desfășura în perioada 5 – 11 iunie prima fază a aplicării de tratamente împotriva țânțarilor (adulți și larve), căpușelor și a altor insecte pe o suprafață de aproximativ 250 ha din domeniul public al Râmnicului constând în spații verzi, parcuri, scuaruri, piețe și târguri agro-alimentare; aceasta va fi urmată de un rapel peste două săptămâni. Substanța activă (Solfac Trio EC 140, avizată de Comisia Națională de Substanțe Biocide din cadrul Ministerului Sănătății) va fi pulverizată de la sol cu ajutorul unor tunuri de dispersie pe timpul nopții, între orele 22.00 – 06.00, autoutilitarele implicate fiind însoțite de mașini și personal de avertizare a eventualilor trecători prezenți în raza de acțiune. O altă etapă – constând tot în două aplicări – va fi derulată în a doua jumătate a verii.

Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului sunt rugați să ia toate măsurile de protecție necesare pentru evitarea contactului familiilor de albine și a viermilor de mătase cu substanța insecticidă împrăștiată” – se arată într-un comunicat al Primăriei Râmnicu Vâlcea.