Vâlcean arestat după ce a furat mașina unei firme de distribuție și s-a urcat beat la volan

Un vâlcean a fost arestat după ce a furat o mașină și a plecat cu…

Un vâlcean a fost arestat după ce a furat o mașină și a plecat cu ea la plimbare. Omul era beat în momentul în care a observat autovehicului unei firme de distribuție marfă, care a fost lăsat descuiat și cheile în contact. Vâlceanul nostru a profitat de ocazie, plecând cu mașina din Pitești și a ajuns până la Băiculești, unde a fost oprit de un filtru al Biroului Rutier Curtea de Argeș. 

Polițiștii Secției 2 Poliție Pitești au fost sesizați de către un bărbat, angajat al unei firme de distribuție marfă, că autoturismul pe care îl utiliza la serviciu, a fost sustras. Salariatul a lăsase mașina, un Volkswagen Golf, cu cheile în contact. Autovehiculul a fost dat în atenția structurilor de poliție, fiind depistat de către polițiștii Biroului Rutier Curtea de Argeș, în trafic, pe DN 7C, pe raza comunei Băiculești.

La volan se afla Florin Cătălin Ș. de 48 de ani, din municipiul Râmnicu-Vâlcea. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că se afla sub influența alcoolului.

“Autovehiculul în cauză a fost dat în atenție structurilor de poliție, fiind depistat de către polițiștii Biroului Rutier Curtea de Argeș, în trafic, pe DN 7C, pe raza comunei Băiculești. Persoana care conducea autoturismul în cauză a fost identificată ca fiind un bărbat de 48 de ani, din municipiul Râmnicu-Vâlcea, județul Vâlcea. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că se afla sub influența alcoolului. Având în vedere că valoarea rezultată în urma testării cu aparatul etilotest a fost mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

Totodată, din verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că cel în cauză nu figurează ca deținător de permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără drept, conducere sub influența alcoolului și furt în scop de folosință,sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș.

După administrarea probatoriului, bărbatul de 48 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 06 iunie a.c., să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive” – informează Poliția Argeș.

foto ilustrativ