FOTO: Șofer pericol public pe Valea Oltului, alergat de polițiști, prins într-o pădure și încătușat

Dovadă de nesimțire dusă la extrem, combinată cu o inconștiență crasă… În acest fel se…

Dovadă de nesimțire dusă la extrem, combinată cu o inconștiență crasă… În acest fel se poate caracteriza incidentul ce a avut loc ieri, 9 iunie 2024, pe DN 7 – Valea Oltului, în zona Robești, acolo unde un sibian aflat la volanul unui autoturism, a intrat într-o depășire extrem de periculoasă, a acroșat un autoturism la revenirea pe banda sa de mers, iar mai apoi a fugit ca un laș de la fața locului. Polițiștii Serviciului Rutier Vâlcea l-au urmărit în trafic pe o distanță de mai bine de 3,5 kilometri, iar apoi l-au alergat prin pădure până l-au prins și încătușat. Și au aflat și de ce a fugit de la locul incidentului: pentru ca omul era beat.

“La fața locului s-au deplasat polițiștii care au constatat faptul că, un bărbat de 30 de ani, din localitatea Șelimbăr, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 7, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, ar fi efectuat o depășire neregulamentară, intrând în coliziune cu un alt autoturism.

După producerea evenimentului rutier, bărbatul a abandonat autoturismul, părăsind locul faptei, fără încuviințarea polițiștilor. Astfel, polițiștii au pornit în urmărirea lui, în alergare, aproximativ 3,5 km, acesta fiind identificat și imobilizat într-o pădure din apropiere.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând valoarea de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Totodată, acesta a fost testat cu aparatul din dotare, rezultatul fiind negativ. De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.480 de lei, conform O.U.G. 195/2002R privind circulația pe drumurile publice.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, cercetările fiind continuate de către polițiști, sub supravegherea procurorului competent” – precizează IPJ Vâlcea, într-un comunicat de presă.