Tânărul Mihăiță Blejan, reales primar pentru încă patru ani

Tânărul primar al comunei Scundu a câștigat un nou mandat pe 9 iunie 2024, obținând…

Tânărul primar al comunei Scundu a câștigat un nou mandat pe 9 iunie 2024, obținând 56,36% din voturi, adică 532 de voturi. Mihăiță Blejan și-a spulberat adversarii, pentru că în primul său mandat, ce se încheie în toamnă, a demonstrat că are idei, voință și putere pentru a schimba în bine localitatea.

Are planuri mari pentru următorul mandat. Reabilitarea și extinderea sistemului de apă și canalizare pe toate străzile comunei, asfaltarea drumurilor comunale, modernizarea bazei sportive și a căminului cultural, precum și construirea unei săli de educație fizică și sport, sunt doar câteva dintre ele. Un alt proiect major este conectarea localității la rețeaua de gaze naturale.

Tânărul primar își dorește ca localitatea Scundu să devină independentă energetic, iar ca urmare vrea să înființeze un parc fotovoltaic. În ceea ce privește iluminatul public, primarul a anunțat montarea a 280 de lămpi economice pe drumul județean, finanțate din fonduri europene, și reînnoirea proiectului pentru modernizarea iluminatului stradal și pe drumurile sătești.

Blejan a făcut demersuri importante pentru a obține fonduri europene prin Grupul de Acțiune Locală (GAL), reușind să achiziționeze un tractor cu remorcă și tocător pentru vegetație, esențiale pentru activitățile agricole și de întreținere a infrastructurii.

După victoria în alegeri, primarul Mihai Blejan a dorit să le mulțumească cetățenilor pentru încrederea acordată. El a subliniat că, cu sprijinul comunității și un buget mai mare, este hotărât să transforme Scundu într-o localitate modernă și bine dezvoltată. Blejan a promis investiții în infrastructură, educație și servicii publice, subliniind importanța colaborării dintre administrația locală și cetățeni pentru a atinge obiectivele propuse.

„Mulțumesc cetățenilor pentru încrederea acordată, sunt primarul tuturor. În acest mandat suntem cu toții o echipă și ne străduim să îmbunătățim viața cetățenilor noștri din Scundu. Cu idei bune, muncă și colaborare putem face lucruri minunate împreună!” – a declarat Mihai Blejan, primarul localității Scundu.