Rădulescu despre o posibilă listă comună a PSD cu PNL la parlamentare: “Liberalii pot să vină cu rezervele!”

Câștigător la alegerile locale cu aproximativ 95.000 de voturi, președintele Constantin Rădulescu, a obținut și…

Costi Radulescu - lider PSD Valcea

Câștigător la alegerile locale cu aproximativ 95.000 de voturi, președintele Constantin Rădulescu, a obținut și o majoritate confortabilă la Consiliul Județean Vâlcea. Ba mai mult, PSD a câștigat, prin candidații săi, 55 de localități (printre care și municipiul reședință de județ) și a obținut un număr semnificativ de voturi la alegerile europarlamentare, apropiindu-se de 100.000. Rezultate istorice, care clasează, din nou, PSD Vâlcea pe primul loc în județ.
La ultima sa conferință de presă, Constantin Rădulescu și-a permis să-i ironizeze pe liberali, deși de obicei ignoră orice polemică, refuzând să ia parte la scandaluri politice. De data aceasta, întrebat fiind cum va proceda dacă cele două formațiuni politice – PSD și PNL – vor fi nevoite să facă listă comună la parlamentare, Rădulescu a dat un răspuns pe măsura celor care l-au atacat și denigrat toată campania electorală trecută.

”Cât este lista de deputați la Vâlcea? 6 parcă! Deci la Senat – PSD, iar la deputați 6 plus… pot să vină cu rezervele! Și le promitem că le vom angaja consilieri la cabinetele parlamentare PSD. Păi nu suntem noi mafia PSD? Nu ne-au făcut așa toată campania. În loc să își susțină candidații la europarlamentare, ne-au făcut mafioți și în toate felurile ne-au jignit! Dar nu mai vorbim despre ei pentru că oamenii le-au dat răspunsul meritat!” – a spus președintele PSD Vâlcea și al CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Astfel, peisajul politic din Vâlcea rămâne tensionat, indicând că viitoarele negocieri și colaborări la nivel local vor fi marcate de provocări și discuții aprinse. Acest context este în contrast cu scena națională, unde PSD și PNL par să colaboreze eficient. La Vâlcea, însă, relațiile dintre aceste două formațiuni politice sunt mai complicate și probabil vor necesita negocieri aspre pentru a ajunge la un consens, în cazul în care se pune problema de o listă comună la parlamentare.