Fonduri pentru PUG-urile din Bujoreni, Cernișoara, Galicea, Drăgoești, Vlădești, Vaideeni și multe alte comune din Vâlcea

Președintele Consiliului Județean Vâlcea a semnat un contract în valoare de aproape 7 milioane de…

Președintele Consiliului Județean Vâlcea a semnat un contract în valoare de aproape 7 milioane de lei pentru elaborarea și/sau actualizarea Planurilor Urbanistice Generale (PUG) în 36 de localități din județul Vâlcea. Această inițiativă este crucială pentru dezvoltarea urbanistică și organizarea teritorială a acestor localități, asigurând un cadru de dezvoltare sustenabilă și integrată. Actualizarea planurilor este necesară pentru a reflecta noile nevoi și priorități ale comunităților, precum și pentru a se conforma cu legislația națională și europeană în domeniu. Localitățile care vor beneficia de aceste fonduri sunt Alunu, Amărăști, Berislăvești, Boișoara, Bujoreni, Câineni, Cernișoara, Drăgoești, Fârtățești, Frâncești, Galicea, Glăvile, Gușoeni, Ionești, Lăcusteni, Lădești, Măciuca, Mădulari, Mitrofani, Olanu, Orlești, Oteșani, Păușești, Păușești-Măglași, Racovița, Râmnicu Vâlcea, Roești, Roșiile, Runcu, Stoenești, Stroești, Titești, Vaideeni, Valea Mare,Vlădești și Zătreni.

“Luni, 17 iunie 2024, am semnat contractul de finanțare prin care 36 de localități din județul Vâlcea vor primi fonduri pentru elaborarea și/sau actualizarea planurilor urbanistice generale ale localităților.

Suma alocată Consiliului Județean Vâlcea de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de 6.874.484 lei, bani care vor fi repartizați următoarelor localități: Alunu, Amărăști, Berislăvești, Boișoara, Bujoreni, Câineni, Cernișoara, Drăgoești, Fârtățești, Frâncești, Galicea, Glăvile, Gușoeni, Ionești, Lăcusteni, Lădești, Măciuca, Mădulari, Mitrofani, Olanu, Orlești, Oteșani, Păușești, Păușești-Măglași, Racovița, Râmnicu Vâlcea, Roești, Roșiile, Runcu, Stoenești, Stroești, Titești, Vaideeni, Valea Mare,Vlădești și Zătreni.

Este o veste bună pentru colegii primari care au întreprins demersuri pentru finalizarea acestor documentații urbanistice de o mare importanță pentru dezvoltarea locală. Le doresc mult succes în implementarea acestor proiecte” – precizează Constantin RĂDULESCU, președintele Consiliului Județean Vâlcea.