Deputatul vâlcean Marian Lazăr l-a luat la întrebări pe ministrul Transporturilor

Guvernul României a aprobat, luna trecută, un ajutor de stat pentru TAROM, în valoare de…

Guvernul României a aprobat, luna trecută, un ajutor de stat pentru TAROM, în valoare de peste 470 de milioane de lei. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a menționat atunci că decizia este un pas important pentru salvarea companiei. Cu toate acestea, deputatul USR Vâlcea, Marian Ion Lazăr, are anumite nelămuriri în privința acestei hotărâri, motiv pentru care l-a luat la întrebări pe Grindeanu, solicitându-i, pe cale oficială, răspunsuri concludente:

“Având în vedere prevederile H.G. nr.370/2021, privind organizarea și funcționarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, cu modificările și completările ulterioare, cu autoritatea de care dispuneți, vă adresez rugămintea să îmi comunicați răspunsul la următoarele întrebări:

  1. Ajutorul de stat pentru restructurare alocat companiei naționale TAROM SA a fost aprobat de către Comisia Europeană?
  2. În situația în care răspunsul la întrebarea anterioară este afirmativ vă rog să precizați valoarea ajutorului de stat aprobat?
  3. Care sunt măsurile și termenele de implementare asumate în planul de restructurare a activității companiei naționale TAROM SA care au stat la baza aprobării ajutorului de stat mai sus menționat?” – se arată în documentul transmis de deputatul vâlcean către Ministerul Transporturilor.